Lokatie Ayasofya moskee

Ayasofya moskeeDialoog in de Ayasofya moskee


Ervaring en kennis uitwisselen over ‘Waar wil jij bijhoren?‘

We zeggen wel allemaal dat we onszelf willen zijn en dat we ons niets van anderen aantrekken, maar stiekem, diep vanbinnen, willen we er eigenlijk wel graag gewoon bij horen. De mate waarin je je aanpast aan anderen om bij de groep te horen verschilt van persoon tot persoon, maar dat we elkaar wederzijds beïnvloeden is een feit.
In de oertijd had je de gemeenschap nodig om te overleven. In je eentje redde je het gewoon niet. Samen met anderen kon je zorgen voor voedsel, onderdak, warmte en fysieke veiligheid. In de huidige maatschappij ligt de nadruk dan weer sterk op het individu en ‘je eigen ding doen’, maar toch merk je dat erbij horen ook nog steeds belangrijk is. Je wil graag bij een bepaalde groep horen in het bepalen van je identiteit. Wel is er tegenwoordig meer vrijheid, vergeleken met de vorige generaties, om zelf de groep te kiezen waar je mee geassocieerd wenst te worden.
Wat betekent erbij horen voor jou? Wanneer voelde jij je er helemaal bij horen? Waar was dat?  Hoe kwam dat?
Hoe ziet Hengelo eruit als iedereen erbij hoort? Hoe kun je anderen het gevoel geven erbij te horen?

Gespreksleiding: Tugba Aksoy en Marian Rupert
Locatie: Ayasofya moskee, Willem de Clerqstraat 15, 7553 VA  Hengelo
Datum: 24 november 2016
Inloop vanaf 19.15 uur
Aanvang: 19.30 uur
Einde: 21.30 uur
Gratis entree: Wel graag even aanmelden via het aanmeldformulier of telefonisch Marian (06 57 34 15 19) of Tugba (06 29 45 25 49).

Het gesprek vindt plaats in een gevarieerde samengestelde groep van 6 à 8 personen en volgt een vaste dialoogmethodiek met 4 vragen.

Je bent van harte welkom!

Terug naar aanmeldformulier deelnemer