In dialoog op 11 februari

Wat kan ik leren van jouw sport?

Wat heeft dialoog je opgeleverd?
Ik vond het prachtig om met ‘ouderen’ (d.w.z. ouder dan ik :p) te praten over sport. Het heeft mij heel veel inzicht gegeven in waarom zij aan sport doen of deden. In dat opzicht was de dialoog erg waardevol. Zeker omdat we met Twente Atletiek als subdoelstelling hebben om de atletiek te promoten. Deze gesprekken zijn dan ook erg belangrijk, mochten we hier actief op in gaan zetten.

Wat sprak je aan?
Het belangrijkste inzicht is dat eigenlijk iedereen sport als instrument ziet. Deze groep mensen die stuk voor stuk verder zijn in hun leven gaven allemaal aan veel te hebben geleerd van hun sport/discipline. De koppeling van geest en lichaam is erg belangrijk.
Vond het daarnaast wel grappig om te horen dat mijn moeder vroeger kogel heeft gestoten.

Wat vond je minder goed gaan?
Van tevoren hoopte ik dat het een gesprek zou worden tussen sporters die ambities in de sport hebben, maar dat heb ik bij binnenkomst al snel laten varen.

Is dit genoeg dialoog voor dit moment of wil je meer?
Dit soort dialogen kunnen erg veel op leveren en zijn leuk om te doen. De verschillende gespreksvormen die je me aan hebt geraden neem ik zeker mee. Ik verwacht daar in de redelijk nabije toekomst iets mee te gaan doen.

Heb je nog andere opmerkingen/adviezen?  
Blijf vooral zo doorgaan en probeer je misschien aan te sluiten bij verenigingen. Voor veel (sport)verenigingen zou dit waardevol kunnen zijn. Tegenwoordig heeft iedereen moeite met het vinden van vrijwilligers. Meer inzicht in wie je leden zijn en wat ze belangrijk vinden is altijd goed. Houd er dan wel rekening mee dat veel sporters houden van snel en concreet.


Ik vond het leuk om mee te maken. Ik ga dit zeker meenemen.
Met sportieve groet,
Aiko

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *